Smoothie

SoGoNice erbjuder 13 näringsberäknade frukt/bär/grönsaks-blandningar
med innehåll från 23 noga utvalda frukter, bär och grönsaker.
Alla våra certifierade odlare är valda med omsorg och varje portion Smoothie är näringsberäknad av vår dietist.

Vi tycker det blir allra godast att mixa med bas av äppelmust, men det går lika bra
att mixa med kokosvatten, havredryck, mandeldryck, ärtdryck och t.o.m vatten.

Vi kan idag erbjuda ca. 600 näringsberäknade recept med utgångspunkt från
13 olika SoGoNice frukt/bär/grönsaks-blandningar, fem olika baser och våra åtta addings.

 

Bara frukt, bär och grönsaker – inget annat!

003_SoGoNice-@-The-Retreat-Club-111

ENKELHET

Smakupplevelsen är alltid densamma oavsett vem som tillagat den och vilken tid på dygnet beställningen gjordes.

Trygghet hos medarbetarna skapar mer tid till gästen.

HÅLLBARHET

Ingen waste – Vi förbrukar bara de frukter/bär/grönsaker som går åt till varje portion.

Vi har endast kontraktsodlare med certifikat

TILLGÄNGLIGHET

En Smoothie är aldrig längre bort än 45 sekunder tills gästen har den i handen.

Ett frysfack och en blender är allt ni behöver.

VARIATION

Vi erbjuder idag 13 olika SoGoNice frukt/bär/grönsaks-blandningar, fem olika baser och åtta olika addings och tillsammans går det att erbjuda drygt 600 unika recept, alla näringsberäknade av vår dietist.

Så här enkelt tillverkar du en smoothie från SoGoNice

13 noga utvalda mixer

Menyer

BUILD YOUR OWN SMOOTHIE

Med några enkla steg går det att erbjuda en stor variation och skapa möjligheter för gästen att skräddarsy sin egna favoritblandning.

  1. Välj SoGoNice Frukt/Bär/Grönsaks-mix
  2. Välj BAS – Äppelmust, kokosvatten, havredryck, mandeldryck, ärtdryck, vatten
  3. Välj ADDING – Rödbeta, morot, vetegräs, korngräs, lingon, blåbär, havtorn, grönkål

Med ovan val så kan SoGoNice erbjuda totalt ca 600 st näringsberäknade recept.

Rödbeta är inte bara gott utan innehåller även flera viktiga näringsämnen. Den är rik på folsyra, B6, kalium och framförallt på nitrat som visat sig ha flertalet hälsofrämjande egenskaper.

Vetegräs innehåller 90 mineraler och vitaminer samt 19 av 20 aminosyror inklusive samtliga essentiella. Dvs utmärkt för dig som tränar eller motionerar.

Korngräs är speciellt rikt på mineralerna järn, zink och kalium. Korngräs innehåller enzymer och samtliga B-vitaminer. Innehåller dessutom alla essentiella (livsnödvändiga) aminosyror och därmed perfekt för dig som tränar.

Morötter är inte bara goda, utan innehåller även massor av näringsämnen. Framför allt har de ett högt innehåll av betakaroten; en antioxidant som ger morötterna dess färg och som omvandlas till A-vitamin i kroppen. A-vitamin behövs bl.a. för synen och huden. Morötter är dessutom mycket fiberrika.

Grönkål är en av våra mest näringsrika grönsaker och en mycket populär medlem i kålfamiljen. Den är rik på bl.a. A-, C- och K-vitamin, järn, kalcium och lutein. Dessutom är den fiberrik och kålens gröna färg innehåller mycket klorofyll. Med andra ord en perfekt näringsboost!

PLOG Norrländska Blåbär är ett pulver av blåbär som vuxit vilt i de lappländska skogarna. De många soltimmarna under sommaren i norr gör bären extra näringsrika. Blåbär är bl.a. rika på C-vitamin, fibrer och antioxidanten antocyanin, som ger bäret dess blå färg.

PLOG Skånsk Havtorn är ett syrligt pulver av Havtorn som är odlad i Skånska Tollarp. Havtorn innehåller stora mängder vitaminer, mineraler och fleromättade omega-fettsyror, framförallt omega 7.

PLOG Norrländska Lingon är ett pulver av lingon som vuxit vilt i de lappländska skogarna. De många soltimmarna under sommaren i norr gör bären extra näringsrika. Lingon är bl.a. rika på C-vitamin, tanniner och antioxidanten resveratrol.

Dessa åtta ingredienser odlas, skördas och förpackas på Hagavik gård i Skåne vilket gör serien till Sveriges första svenskodlade supermat-serie.
Ingenting i produkterna är förändrat, konstgjort eller adderat. Endast ett odlat frö, hållbart odlat och därefter varsamt malt till pulver.

Här finns närings-beräkningar till våra åtta addings